KW header 1 KW header 2 KW header 3
 

Kleuren-Wijs gids voor kinderen en jongeren

Voel jij de voordelen van het Kleuren-Wijs gedachtengoed voor de leerlingen in je groep? Word Kleuren-Wijs gids in je eigen klas! In deze training met andere docenten onderzoek je doelgericht de mogelijkheden van Kleuren-Wijs voor klassen en groepen.


Doelgroep

Iedere leerkracht die zich verbonden voelt met het gedachtengoed. Leerkrachten die de meerwaarde voelen om elk kind te begeleiden en te ondersteunen om uniek en eigen te mogen ZIJN.


Ervaringsgericht op vier niveaus

Elke training van Kleuren-Wijs werkt ervaringsgericht op vier niveaus:

  • mentaal (rationeel)
  • ermotioneel (gevoel)
  • fysiek (lichamelijk)
  • energetisch (niet 'zichtbaar')
     

Materiaal & bronnen

Theorie, praktijk en ervaringsgericht werken met de materie van Kleuren-Wijs. Het is opgebouwd uit holistische psychologievormen zoals chakra psychologie, psychosynthese, psychologie van Jung, levenskunsten, intuïtieve ontwikkeling, voice dialogue, familie systematisch werken, lichaamsgericht energiewerk en het Kleuren-Wijs gedachtengoed.
 

De training:
Breng elke groep in balans en harmonie

Kleuren-Wijs staat voor verbinding met authenticiteit. Dat betekent dat het aangeboden gedachtengoed een levenswijze mag worden van de gids zelf. Geen nieuwe methode, maar zélf het voorbeeld geven en laten zien hoe het werkt. Het materiaal van Kleuren-Wijs werkt als basis en ondersteunt, verdiept en verbreedt bestaande lesmethodes. Het kan verbonden worden aan andere weerbaarheidstechnieken, faalangsttrainingen, sociale vaardigheidstrainingen en dramalessen.

Het doel van deze training tot Kleuren-Wijs gids in je klas is verbinding: verbinding met jezelf, de ander en de omgeving. Verbinding tussen hoofd en hart, ratio en gevoel.

Centraal staan het spelend en creatief ontdekken van ieders plek in het geheel, loslaten van oordelen, motivatie vanuit het hart, een helder zelfbeeld van de kinderen (en jezelf), een duurzame harmonieuze groep opbouwen.

 

Na afsluiting van de trainingsdagen

We raden je aan eenmaal per jaar deel te nemen aan een bijscholingsdag. Tijdens deze bijscholingsdag is er ruimte om te overleggen, vragen te stellen, inzicht in actuele problematiek te krijgen, eigen groei en ontwikkeling.


Praktische informatie

Aantal bijeenkomsten: 6 bijeenkomsten per jaar

Duur: zes uur, van 10:00 tot 16:00 uur

Frequentie: 1x per maand

Kosten: €950 (inclusief BTW) per jaar

Na afloop ontvang je een Kleuren-Wijs certificaat van deelname.
 

 


Vragen of van gedachten wisselen?

Heb je vragen of vind je het fijn van gedachten te wisselen over deze training?
Voel je vrij contact met ons op te nemen.


Terug naar boven