KW header 1 KW header 2 KW header 3
 

Over Wilga Zibel, ontwikkelaar van het Kleuren-Wijs gedachtengoed

Wilga Zibel is docente, trainer/coach levenskunsten en persoonlijke ontwikkeling. Ze volgde diverse opleidingen op het gebied van psychologie, zelfontwikkeling, intuïtieve ontwikkeling, Essence coaching en levenskunde.

In 2002 startte ze haar praktijk waarin zij volwassenen en kinderen begeleidt om verbinding te maken met wie zij werkelijk zijn en te leven vanuit hun eigen kracht en liefde. De ervaringen en reacties uit haar praktijk leidden uiteindelijk tot het ontwikkelen van het Kleuren-Wijs gedachtengoed.

Wilga is auteur van het boek "Liefde, het vinden van de sleutel van je hart" en de boeken uit de Kleuren-Wijs reeks, Rood: Ruimte en Groen: Liefde (beide uitgekomen in 2013). De overige boeken uit de Kleuren-Wijs reeks zullen in de komende jaren uitgegeven worden.

Op het moment gaat Wilga's aandacht voornamelijk uit naar het geven van intensieve trainingen aan particulieren en professionals, om het Kleuren-Wijs gedachtengoed duurzaam te verspreiden. Wilga blijft actief op gebied van studie. Zij leeft vanuit de gedachte dat we allemaal leraar zijn, en eveneens leerling blijven.
Wilga over Kleuren-Wijs

"Mijn levensverhaal is het verhaal van het lelijke eendje. Ik groeide op tussen eenden en voelde me afgewezen omdat ik er anders uit zag en andere behoeften had. Maar ik was een zwaan. Jarenlang heb ik geprobeerd een eend te zijn en iedereen in mijn omgeving te geven wat ze van mij vroegen. Ik wilde er zo graag bij horen. Maar hoe meer ik mijn best deed, hoe meer afwijzing ik kreeg.

Op een dag besloot ik de zwaan te zijn die ik ben. Ik ging op zoek om te ontdekken wie ik werkelijk ben, want doordat ik altijd geprobeerd had eend te zijn, wist ik niet meer wie de zwaan was.

Mijn speurtocht dreef mij om te onderzoeken hoe de psyche van de mens in elkaar zit en hoe het leven werkt. Ik ben terechtgekomen bij verschillende holistische opleidingen waar ik diverse psychologievormen heb gestudeerd. Vooral ben ik ervaringsgericht onderwezen. Mijn eigen leven werd materiaal om mee te werken en uit te zoeken wat ik nodig had om een veilige plek te ervaren waar ik mezelf kon en mocht zijn.

Vanuit mijn eigen behoeften en ontdekkingen creëerde ik workshops en trainingen voor andere volwassenen die op zoek waren naar hún innerlijke zwaan. Ik merkte dat ik vooral aan het werk ging met het innerlijk kind van de volwassenen. Mensen lieten weten dat ze in hun kinderjaren graag deze kennis hadden geleerd en geweten. Spelend en creatief leren omgaan met jezelf, de ander en het leven.

Ik heb er mijn levenswerk van gemaakt. Kleuren-Wijs is ontstaan vanuit wetenschap, levenservaring en praktijkervaringen. Het is doorleefde kennis, door mij maar ook door vele volwassenen en kinderen die in aanraking zijn gekomen met het Kleuren-Wijs gedachtengoed. Alle verhalen zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen uit de praktijk. Niets is bedacht of verzonnen. Het is authentiek.

Ik wens dat Kleuren-Wijs mag bijdragen aan een duurzame vreedzame samenleving, leven vanuit verbinding tussen hoofd en gevoel, vanuit je hart, leven vanuit authentiek eigenaarschap."

 

 

 


Terug naar boven