KW header 1 KW header 2 KW header 3
 

Waarom kies je voor Kleuren-Wijs?

  • Wat is er anders aan de Kleuren-Wijs trainingen?
  • De stof lijkt heel eenvoudig en heb ik al eens eerder gelezen, ik ken het al. Waarom dan toch Kleuren-Wijs kiezen?
  • Ik werk al met een specifieke methode. Kan ik Kleuren-Wijs daar zo maar aan toevoegen?

 

Verbinding handen en voeten geven

In het gedachtengoed van Kleuren-Wijs zul je veel herkennen van wat je eerder al eens gehoord of geleerd hebt. En dat klopt ook, want vele universele wijsheden en psychologische stromingen zijn in Kleuren-Wijs opgenomen.

De kracht van Kleuren-Wijs is 'verbinding'. Alle onderdelen, al deze universele wijsheden en grote waarden, zijn onderling verbonden. Er ontstaat een eenheid van alles wat er is en wie wij zijn.

In de Kleuren-Wijs trainingen leer je deze kennis handen en voeten te geven. Daardoor kun je de wijsheden en waarden toepassen en beleven in je alledaagse leven. Want daar moet je het uiteindelijk leven!

 

Weten, voelen en toepassen

Kleuren-Wijs lijkt zo eenvoudig en mensen reageren wel eens dat ze de kennis allemaal al weten. En ook al lijken we het soms wel te weten, levenslessen weten betekent niet meteen levenslessen toepassen. Het doorzien van je valkuilen en het doorbreken van oude patronen vergt inzet, creativiteit en bewustzijn. Dat is soms best moeilijk! En dat is natuurlijk niet erg, want we mogen leren. Sterker nog: we zijn hier om juist dit te leren.

Maar mogen we het ook echt leren van onszelf of vinden we dat we gefaald hebben?

Ik zie de aarde als een aardeschool en we lopen door verschillende scholen heen. Als je bijvoorbeeld een levensles in vertrouwen leert, dan krijg je deze telkens in je leven terug, maar dan op een verschillend niveau. Net zoals je verschillende vakken eerst op de lagere school doorloopt en dan een verdieping aangereikt krijgt als je hetzelfde vak weer op de middelbare school onderzoekt.

 

Voortdurende oefenomgeving

Ik geloof niet dat we iets weten en daar vervolgens klaar mee zijn en er niets meer mee hoeven te doen. Volgens mij kunnen we altijd weer dieper en breder ontwikkelen in een zelfde levensles. Het is (voor mij) juist meesterschap als je open blijft om te blijven verdiepen en verbreden in lessen die je voor je gevoel al gedaan hebt. Niet omdat je nog niet goed genoeg geweest bent, want je bent volwaardig geboren, maar juist om deze volwaardigheid nog dieper te voelen en te leven.

Als we denken dat we moeten ontwikkelen omdat we nog niet goed genoeg zijn, dan is de kans aanwezig dat we juist stoppen met ontwikkelen en zeggen dat we het al weten en kunnen. Niemand wil het gevoel hebben het niet goed te doen. 

Er zijn altijd weer nieuwe verbindingen te maken of verbindingen te verdiepen.

 

Kleuren-Wijs fundament

Kleuren-Wijs is geen methode of therapie. Kleuren-Wijs is een gedachtengoed, een levenswijze. Daarmee kun je een blijvend fundament leggen vanuit eigenwaarde, zelfvertrouwen en liefde.

Het Kleuren-Wijs fundament zorgt voor bewustwording van wie je bent, hoe je je voelt, wat je wensen en verlangens zijn. Hoe je je krachten als eigenwaarde, zelfvertrouwen en creativiteit kunt aanspreken. Kleuren-Wijs brengt verbinding tussen hoofd en hart en je leert hoe je beide aspecten op de juiste momenten aan kunt spreken.

Omdat het geen methode is maar een gedachtengoed, een levenswijze, kun je Kleuren-Wijs uitstekend toevoegen aan elk bestaande methode of in elke praktijk toevoegen. Het kan een mooie basis geven aan zelfvertrouwen trainingen, conflicthanterings methodieken, anti pest protocollen, etc.

 Referentie: "Kleuren-Wijs omvat het hele plaatje"

"Het is moeilijk om in een paar lijnen uit te leggen wat kleurenwijs mij gebracht heeft. In het kort, veel.
Dat zegt natuurlijk niets, dus neem ik hier even wat meer tijd voor.

Tijdens mijn "zoektocht", las ik allerhande boeken. Er zijn er zoveel en elk nemen ze hun plaatsje in, in het grotere geheel. Je kent ze wel die grote wijsgeren, maar ook hier en daar de kleinere, elk hebben ze iets waardevols te vertellen. Via die boeken en hier en daar wat workshops, leerde ik heel wat en groeide ik. Toch was het nog niet helemaal dat, ik begreep wel wat ik las en ik geloofde ook in de waarheden ervan. Elk onderwerp klopte volgens mij, in elk deel zat een waarheid en kon je iets mee doen om jezelf te helpen. Met de jaren merkte ik dat enkel lezen niet voldoende is, het gaat erom er ook naar te leven en erin te oefenen.

Op het moment dat ik wist dat het beter was om echt iets te gaan doen ipv al die boeken te lezen, kwam Kleuren-Wijs op mijn pad. Kleuren-Wijs brengt mij herkenning, alles wat ik door de jaren heen gelezen en geleerd heb, zit hierin verwerkt. Laat ons zeggen elk deeltje van het grotere geheel is verwerkt in Kleuren-Wijs. Want ja, alle stukken zijn belangrijk, niet slechts één ervan. Ja het gaat erom dat je jezelf kent en authentiek bent, maar hoe doe je dat dan? Daar zijn verschillende manieren voor, maar veel beter is nog om ze allemaal te laten samenvloeien zodat je tot 1 groter geheel komt. Dat is Kleuren-Wijs, het omvat het hele plaatje en wat we nodig hebben om authentiek te kunnen zijn, om liefdevol te kunnen zijn, om ECHT gelukkig met onszelf te kunnen zijn.

Ik ga niet beweren dat je via Kleuren-Wijs het grote lot zal winnen. Nee het is een groeiproces voor de aller belangrijkste persoon op aarde, JIJ ZELF. Plus je moet het nog steeds zelf doen, er is niemand anders die het voor jou doet. Wilga reikt je de tools waarmee je het kan doen. Via Kleuren-Wijs leer ik mezelf beter en beter kennen, leer ik begrijpen hoe ik in elkaar zit en hoe het leven in elkaar zit. Ik leer zelf te leven i.p.v.  me te laten leven door anderen, door mijn emoties, door omstandigheden.

Via Wilga is er een prachtige ziel op aarde gekomen en ik hoop nog lang te mogen genieten van haar bruisende, eerlijke, zachte, liefdevolle, warme en stralende energie.  Daarnaast hoop ik ook dat er zoveel mogelijk mensen mogen kennis maken en groeien via Kleuren-Wijs want het is echt WIJS! :-)"

Ann xx


terug naar boven